Virksomhederne befinder sig på en kampplads, hvor der kæmpes om at skabe resultater for kunderne, tiltrække talent og vinde adgang til ressourcer. FM er på både strategisk, taktisk og operationelt niveau en del af virksomhedernes "must win battles." Årskonferencen holdes under overskriften: Når FM styrker virksomhedernes kampkraft.

Download programmet til print her

Se indlægsholdernes præsentationer og andet materiale fra konferencen her

Praktisk information:

Dato: 22. - 23- marts 2018
Sted: Strand- og Badehotel Marienlyst i Helsingør
Tilmelding: via dette link

 Program 

Torsdag den 22. marts
Facilitator: Rolf Ejlertsen

Kl. 09:00 Ankomst og morgenmad

Kl. 09:30 Åbningstale: Derfor sætter vi fokus på virksomhedens kampkraft
v/Mogens Kornbo, bestyrelsesformand DFM netværk 

 

Blok 1 
Kl. 09:35
Forstå virksomhedens kampplads

Virksomhederne befinder sig på en kampplads, hvor der kæmpes om at skabe resultater for kunderne, tiltrække talent og vinde adgang til ressourcer. FM er på både strategisk, taktisk og operationelt niveau en del af virksomhedernes "must win battles"

Se mere her

 

Blok 2 
Kl. 11:25
Strategier, der bliver til noget

Det er ikke så svært at lave en strategi. Det svære ved strategiudvikling er, at få det til at blive til virkelighed. Mange virksomheder og organisationer, har digre værker der skal beskrive den ønskede fremtidige tilstand, men de lykkes ikke med at komme derhen. Strategien fejler, og forklaringerne står i kø og retter sig mod ændringer i markedet som ikke var forudset, medarbejdere der ikke var dygtige nok, eller ikke gjorde som der blev sagt eller...

Se mere her

 

 

Blok 3
Kl. 13:30
Faciliteter der styrker performance og kampkraften

FM er over det seneste årti rykket fra at være et spørgsmål om at drive sine bygninger, kantiner, rengøring osv. billigst muligt, til også at være et spørgsmål om, hvordan man skaber det bedste rum for arbejde, tiltrækker de rigtige medarbejdere og sikrer, at de kan gøre deres bedste – som enkeltpersoner eller i teams. FM er blevet et fag, der som alle andre går på to ben: Selvfølgelig betyder omkostninger meget, men det er lige så vigtigt at se på, hvordan aktiviteten understøtter virksomhedens kapacitet og kampkraft. 

Læs mere her

 

Blok 4
Kl. 15:10
Anlæg, drift og data der styrker virksomhedens kampkraft

I Danmark anvender kommunerne, regionerne, staten, private boligejere og virksomheder hvert år mange milliarder til byggeri og driften af bygninger. Det er vigtigt at sikre, at byggeriet og efterfølgende drift og vedligehold samlet set bliver en god investering. Drift og vedligehold, udgør langt størstedelen af de samlede omkostninger i en bygnings levetid, og der er derfor meget at spare, hvis man vælger den ’rigtige’ løsning fra begyndelsen.

Læs mere her

 

Kl. 16:40
2 valgfrie workshops
Programmet forventes at slutte kl. 16:30 hvorefter der vil være 2 valgfrie workshops. De forventes af afslutte kl. 17:15 
Læs mere her

 

Middag, netværk, forrygende underholdning og drinks

Kl. 18:30     Velkomstdrink

Kl. 19:00     Vi går til bords

Kl. 20:30     Djøf med løg

Kl. 22:00     Musik, dans og drinks

Kl. 01:00     Godnat, vi ses imorgen

 

Fredag den 23. marts

Facilitator: Rolf Ejlertsen
 

Blok 5
Kl. 09:00
No More Bullshit – slagkraft, der kan dokumenteres

Et af de allervigtigste værktøjer i enhver FM-ers værktøjskasse, er contract management. Både leverandørerne og kunderne kæmper for at få samspillet til at være mere strategisk, og få en mere ligeværdig fokus på omkostninger og leverancernes betydning, for virksomhedernes præstationsevne og slagkraft. Men de gode intentioner om partnerskab ender ofte uforløst. I denne blok sætter vi fokus på hvad vi rent faktisk ved, og vi spørger både leverandørsiden og kundesiden: ”kan vi ikke gøre det lidt bedre?”

Læs mere her

 

Blok 6
Kl. 11:00
Fra fast ejendom til bygninger, der styrker kampkraften

En sammenhængende FM strategi der understøtter virksomhedens kampkraft, starter med at stille spørgsmålet: Har vi de rigtige bygninger de rigtige steder? Det er et stort og komplekst spørgsmål, men ikke desto mindre et spørgsmål, som flere og flere er begyndt at stille helt rutinemæssigt. Real Estate er blevet en stadig mere integreret del af FM, og det giver helt nye strategiske muligheder.

Skiftet fra fast ejendom til flydende portefølje, er resultatet af bl.a. digitalisering, globalisering og nye forretningsmodeller. Vi har inviteret en række indlægsholdere, der vil belyse emnet fra flere vinkler.

Læs mere her

 

Kl. 12:30
Afrunding og tak for i år

Kl. 12:30 Opsamling og afrunding af konferencen
v/Svend Bie

Kl. 13.00 Frokost

Kl. 14:00 Afrejse og tak for i år