På den anden side af disruption
- Årskonferencen 2019, 2 dage med intensiv FM

Vi er midt i en af de største samfundsændringer nogensinde. En evolution drevet af digitaliseringen – og hvor vi både ser eksempler på overraskende hastige forandringer og overraskende stabilitet. Disruptive forandringer i en digital tid kan gå meget stærkt og påvirke virksomhederne på både strategisk, taktisk og operationelt niveau. Men enhver mønt har to sider – også disruption. Når den nye forretningsmodel falder på plads, så kommer der er lang række klassiske forandringer og tilpasninger i forhold til både mennesker, teknik og organisering.

Download program til print her 

Torsdag den 28. marts

Kl. 09:00 Ankomst og Morgenmad

Kl. 09:30 Åbningstale 
v/Mogens Kornbo, bestyrelsesformand DFM netværk

Key Note: Anders Indset
Vores Key Note er i år Anders Indset. Han er kåret som en af verdens ledende erhvervs filosoffer. Anders Indsets mission er at komme al bullshit og vanetænkning til livs, og udrensningen skal bl.a. ske med filosofi - eller kunsten at tænke, som han kalder det. 

"Når computeren kan give svarene, så bliver det vigtigere at vi kan stille de rigtige spørgsmål og hvis vi som ledere bliver ved med at træffe beslutninger ud fra, at "sådan plejer vi at gøre", og "sådan gør de fleste", så har vi ikke forstået meget af de udfordringer vi står over for." Citat: Anders Indset

Anders Indset er født i Norge, men arbejder i dag primært ud fra Tyskland. Han bygger bro mellem digitalisering, klassisk filosofi og fremtidens videnskab og teknologi. Når computeren kan give svarene, så bliver det vigtigere at vi kan stille de rigtige spørgsmål og hvis vi som ledere bliver ved med at træffe beslutninger ud fra, at "sådan plejer vi at gøre", og "sådan gør de fleste", så har vi ikke forstået meget af de udfordringer vi står over for.

Læs mere her

 

Blok 1: Hvis din CEO spurgte dig, hvad der er det vigtigste ved digitalisering, så……
Vi er midt i en digitalisering, der kommer til at vende op og ned på både FM-funktionerne og de kernevirksomheder, vi er en del af. FM-ere skal derfor navigere imellem at udvikle de muligheder digitaliseringen giver for de klassiske FM-aktiviteter, og forstå de ændringer digitaliseringen medfører for kernevirksomheden - og dermed hvad der skaber værdi for kernevirksomheden. Hvordan holder vi styr på at gøre tingene rigtigt og gøre de rigtige ting i en digital tid?

Læs mere her

 

Blok 2: Hvorfor har vi givet vores branche så tåbeligt et navn som Facility Management?
Vil begrebet Facility Management overleve digitaliseringen, eller skal det erstattes af et bredere Workplace Management begreb eller noget helt tredje. Vi lægger op til debat om, hvordan vi italesætter vores profession og gør os relevante på direktionsgangen – også efter digitaliseringen.

Læs mere her

 

Blok 3: Hjernesmarte rum og hjernevenlig værktøjskasse
Vi bliver klogere på, hvordan vi kan bruge hjerneforskning i Facility Management og skabe workplaces, der respekterer at brugerne er udstyret med hjerner, der er udviklet af 40.000 års naturlig evolution. Samtidig lægges der op til workshoppen, der finder sted kl. 16.30, hvor vi i fællesskab skaber guidelines for deltagernes egne problemstillinger. 

Læs mere her

 

Blok 4: FM Prisen 2019
DFM netværk og Boligfonden KUBEN har nu fundet de fem kandidater til Facility Management Prisen. Der er tale om fem vidt forskellige kandidater, der alle nærer et brændende ønske om at skabe mere effektiv Facility Management gennem nyskabende digitale løsninger.

De fem finalister er:

  • Hospitalsenhed Region Midt
  • Fitness World
  • Hillerød Kommune
  • FællesBo
  • DTU Campus Service

Læs mere her

Vinderen af Facility Management Prisen 2019 afsløres under aftenens gallamiddag.

 

Middag, netværk, afsløring af vinderen af FM Pris, dans og drinks

Kl. 18:30     Velkomstdrink

Kl. 19:00     Vi går til bords

Kl. 20:30     Afsløring af vinderen af Facility Management Prisen 2019

Kl. 22:00     Musik, dans og drinks

Kl. 01:00     Godnat, vi ses imorgen

 

Fredag den 29. marts

Blok 5: Gør disruption til din fordel ... se de forandringer, du kan gøre noget ved

Forandring er ikke noget, som er klogt at overlade til andre. Uanset om du sidder med et stort eller et afgrænset ansvarsområde, så kan du bedre udvikle dit job og bidrage til at skabe en skarpere virksomhed, hvis du både kan se de forandringer, du ikke har indflydelse på, og de forandringer, som du faktisk kan påvirke.

Læs mere her

 

Blok 6: Space as a Service – Future of Work
Teknologien skaber nye forretningsmodeller og nye arbejdsprocesser, og det skal omsættes i nye FM-strategier og nye FM-services. Fremtidens virksomheder har færre fastansatte men forpligtende forhold til freelancere og samarbejdspartnere. Fleksibilitet og agilitet er buzzword med indhold.

Læs mere her

 

Download program til print her