Driftsherreprisen skifter navn til Facility Management prisen. Boligfonden Kuben har i samarbejde med DFM netværk indstiftet prisen, som vil gå til en person eller virksomhed, som har udmærket sig inden for Facilities Management. Prisen blev uddelt første gang i 2003.

Facility Management er et fagområde, som får en stadig vigtigere og strategisk rolle i kerneforretningen og dens udvikling. Det handler bl.a. om en strategisk tilgang til de aktiviteter, der er samlet under FM begrebet, som ejendomsportefølje, finansiel forvaltning og kontraktstyring, space management, forsyning, drift, vedligehold og service.

Prisen uddeles til en person eller virksomhed, der har udmærket sig ved særlig god og professionel Facility Management, og som kan inspirere andre til efterfølgelse. Prisen er også dedikeret til et arrangement, som tilrettelægges af DFM netværk og Boligfonden Kuben.

FællesBo vinder Facility Management Prisen 2019

Vinder 921A7139 2
Boligfonden Kuben og DFM Netværk kunne den 28. marts uddele Facility Management Prisen 2019 til FællesBo & eseebase. De vandt prisen foran et stærkt felt, der blandt andet talte Hospitalsenhed Region Midt, Hillerød Kommune, Fitness World og DTU Campus Service. Læs mere om kandidaterne her

 "Jeg vil gerne sige tak til Boligfonden Kuben for at støtte op om Facility Management Prisen. Prisen viser, hvor vigtig god facility management er for kerneforretningen og skaber stolthed om vores fag. Så i virkeligheden har vi ikke én vinder, men en sal fyldt med vindere" lyder det fra bestyrelsesformand i DFM Netværk Mogens Kornbo.

Driftsherreprisen 2017:

Har FM brug for en spindoktor?  
Driftsherreprisen 2017

Facility Management har ikke altid ledelsens store bevågenhed. De bliver ofte set som pedeller, der har meget lidt indflydelse på kerneforretningen. Men intet kunne være mere forkert. For de fysiske rammer har afgørende betydning for virksomheden, lød det på konferencen:

IMG 20171109 165732

"Når folk kommer i Koncerthuset, kommer de for at få en musikalsk oplevelse. Men ofte er det ikke musikken, der er afgørende for deres oplevelse. Det er rammerne. Bliver de taget godt imod af vores værter, er toiletterne rene, kan de parkere, er her pænt og rent? Alle de små detaljer er med til at bestemme om de vælger at høre Nick Cave her eller inde i byen. Derfor er Facility Management så vigtigt", sagde DR koncerthusdirektør Leif Lønsmann.

IMG 20171109 165125

Retoriske fifs
Men hvordan får facilities manageren ledelsens opmærksomhed? Et godt fif er at fange ledelsen, hvor den er og forstå ledelsens prioriteringer. Fm’eren skal lære at tale ledelsens sprog, hvis de vil op i hierarkiet og være en strategisk partner, lød det fra retoriker Marcus Lantz, der veloplagt gav publikum en kvik guide til gennemslagskraft på direktionsgangen.

Marcus Lantz har gennem det sidste halve år hjulpet DR Ejendomme & Service med at blive skarpere retorisk, så medarbejderne bliver bedre til at kommunikere med brugerne af bygningerne. Derudover har DR Ejendomme & Service arbejdet med at blive bedre til innovation, siden de vandt Driftsherreprisen i marts måned.

"På en måde kan man sige, at Driftsherreprisen har gjort os endnu mere ambitiøse. Vi er begyndt at tænke mere over vores rolle i organisationen og vores arbejdsformer. Traditionelt set er vi jo dem, der fikser de store og små problemer i dagligdagen. Vi rykker ud og løser problemet. Efter Driftsherreprisen har vi arbejdet med at blive mere innovative. Vi har givet os tid til at dvæle mere ved problemerne i stedet for at haste en løsning igennem. Det betyder, at vi er kommet med nogle bedre og billigere løsninger på de problemer, vi har stået overfor", siger chef for DR Ejendomme & Service Poul Holt Pedersen.

23469436 10210605152944288 652603276 o

Sæt fokus på Facility Management

DR Ejendomme & Service delte gavmildt ud af deres erfaringer på konferencen, der også bød på et til dagen sammensat debatpanel. Her sørgede en veloplagt Hammerslagsvært Christian Degn for at sætte fut under deltagerne, så der kom gang i debatten.

"Det var en underholdende dag fyldt med brugbar viden. Vi er glade for, at vi med Driftsherreprisen kan være med til at sætte fokus på Facility Management. Det er en lidt overset disciplin, som vi først ser, når tapetet skaller af, snavset hober sig op, og elregningen vokser. Men i virkeligheden betyder facilities management rigtig meget for vores trivsel og i sidste ende virksomhedens bundlinje", slutter sekretariatschef i Boligfonden Kuben Inger Ravn. 

IMG 20171109 171809

Læs mere om konferencen og find materiale her