"Facilities Management er bedre radio og TV"

921A2515

Siden Poul Holt Pedersen i 2012 overtog ansvaret for DR´s FM har han forsøgt hele tiden at gå på to ben: Lavere omkostninger og bedre faciliteter skabt ud fra et fælles virksomhedsperspektiv. Han har arbejdet konsekvent på at løfte ”DR Ejendomme & Service” til at være en strategisk funktion, der på lige fod med andre funktioner kan komme med strategiske input til ledelsen og som kan levere strategiske oplæg inden for FM på de generelle strategiske udfordringer, som DR´s direktion har udpeget.

Et af Pouls foretrukne pædagogiske værktøjer over for både egen organisation og direktionen er den ”trappe”, der beskriver FM´s rejse fra nederste trin som vicevært til aktiv bygningsejer, foretrukken samarbejdspartner og innovator for organisationen.

”Vi vil alle gerne arbejde strategisk, men skal huske, at forudsætningen for at blive taget alvorlig på de øverste trin er, at vi fortsat leverer varen på de nederste trin. Den nederste del af trappen er stadig vigtig, selv om du også har mulighed for at bruge de øverste. Du får ikke mulighed for at tale strategi, hvis direktionen oplever at dørhåndtag, der er i stykker, ikke bliver ordnet. Derfor er jeg stolt af, at vores kollegaer og teams på alle trin virkelig leverer varen - og mere til”, siger Poul.

DFM netværk har nomineret DR Ejendomme & Service til Driftsherreprisen 2017 for bl.a.:


- DR Ejendomme & Service har udviklet sig fra en klassisk rolle som vicevært til en innovativ motor i DR med fokus på forretningen og brugernes behov.

- DR Ejendomme & Service har Gennemført en omfattende sourcinganalyse, brugt ’rightsourcing’ og bundling af ydelser som løftestang for strategisk reorganisering af FM organisationen

- DR Ejendomme & Service har understøttet DR´s kerneforretning ved at levere pålidelige ydelser, skabe trivsel og sikre værdierne på alle DR´s lokationer.

- DR Ejendomme & Service har generet konkrete målbare besparelser til DRs kernevirksomhed og en mere effektiv og fleksibel drift.

- DR Ejendomme & Service har fastholdt og udviklet kvaliteten – både i forhold til eksterne brugere og i forhold til DR´s medarbejdere – og ved sikre værdien af DR´s fysiske aktiver.