"Hver arbejdsdag er en rejse mod stærkere relationer"

921A2875

Nordea har siden 2013 skabt en ny FM organisation, der helt har ændret, hvordan man arbejder, og i høj grad også ”hvorfor”. Nordea har valgt begrebet ”Workplace Management” og signalerer dermed, at FM hos dem skal forstås i sin bredeste betydning. Workplace Management (WPM) er samlet af Real Estate, FM og intern service og support.

Indstillingen af Nordea til Driftsherreprisen 2017 var blandt andet begrundet med ”en stærk vision, om at arbejde på en ny og mere forretningsunderstøttende og -integreret måde, hvor man har udviklet både egen og leverandørens organisation. Udviklingen har haft karakter af, at være ind i ukendt terræn, ledt af den stærke vision”.

Trine Thorn, head of Workplace Management i Danmark, er ikke i tvivl om målet for sin organisation: Det er nøjagtig det samme som for alle andre i Nordea: At skabe fremtidens bank. ”Jeg skal ikke lave FM – jeg skal lave bank”, siger hun.

Og bankens opskrift på fremtidens succes er ”relationer”. Først og fremmest til kunderne, men også imellem medarbejderne. Kunderne skal opleve en bank, der er nem at komme i kontakt med uafhængig af tid og sted, og som opleves som en relevant og pålidelig samarbejdspartner. Og fremtidens bank er digital.

”Vi skal være bank på en anden måde”, siger Trine Thorn. Hun har derfor samlet et team omkring sig, der først og fremmest forstår forretningen, og som forstår, hvor forretningen er på vej hen. Trine fortsætter: ”vi skal være med til at udfordre og understøtte forretningen, så vi sammen når de forretningsmæssige mål. Vi skal sammen skabe den attraktive arbejdsplads, der imødekommer fremtidens medarbejdere og deres måde at arbejde på”.

DFM netværk har nomineret Nordea Danmark til Driftsherreprisen 2017 for bl.a.:

- Nordea Danmark har nytænkt og nyudviklet leverandørsamarbejder og måle- og performanceregimer

- Nordeas tilgang til samarbejdet med ISS, herunder incitaments- og aflønningsstrukturer, et udtryk for af en outcomebaseret tilgang, som ellers oftest kun er noget der tales om i teorien

- Nordea har, en stærk vision om at arbejde på en ny forretningsunderstøttende og integreret måde og har udviklet både sin egen og leverandørens organisation samtidig med, at drift og projekter er opretholdt. 

- Nordea har båret en betydelig risiko ved at prøve det uprøvede - og har nu etableret et sollidt og innovativt samarbejde med ISS.