Arrangementer
tablet-menu
Arrangementer
mobile-menu
Fredericia / Medlemsmøde
25. august 2020
13:00 - 17:00

Grønne udearealer

Dato
25. august 2020
Tid
13:00 - 17:00
Sted
Klippehagevej 16
7000 Fredericia
Grønne arealer skal være pæne, lette at vedligeholde og præsentere området flot. I en tid hvor klimaændringerne fylder i debatten, giver det god mening at se nærmere på, hvordan virksomhedernes grønne strategi også spiller ind i tilgangen til området udenom vores bygninger.

Derfor har vi sammensat et program med forskellige indslag til de grønne arealer. Ørstad har inviteret os på besøg til et kig på deres initiativer og invie os i deres spritnye planer for en ny flotte og grønne hovedindgang. Det bliver udført i en anden stil end et andet areal, som vi også skal se på Ørstads området. Her har de implementeret Vild med vilje, hvor grønne arealer er mere vildtvoksende for at sikre biodiversitet og mangfoldighed. Foreningens stifter Philip Hahn-Petersen fortæller om konceptet.

Bybi er en social økonomisk virksomhed og forening, som opsætter bistader op ved virksomheder for at fremme sammenspillet mellem bier, mennesker og blomster for at skabe en grønnere by. Oliver Maxwell er stifter af initiativer og vil ved Ørstad opsatte bistader fortælle om initiativet. 

Endelig sætter vi fokus på grønne facader. De er smukke, men hvad er fordelene og ulemperne, og hvad bør man være opmærksom på, før man kaster sig ud i etablere en grøn facade. Ann-Charlott Eriksen har skrevet sin Ph.D. om grønne facader og set på designernes forudsætninger for at lave vellykke­de grønne facader, hvordan grønne facader repræsenteres i arkitekturpublikationer samt gennemgået den tilgængelige forskningslitteratur. Og konklusionen er klar: Grønne facader præsenteres oftest unuanceret og som en statisk universalløsning der kan klistres på bygningen til sidst, helt uden forståelse for det lokale rum eller den sæsonafhængighed som er et vilkår med et leven­de plantema­teriale. Ann-Charlott viser gode og mindre gode eksempler på grønne facader.

Vi slutter dagen med erfaringsudveklinger og debat om grønne arealer.

Programmet

13:00 Ankomst og netværk og velkomst v/DFM 
13:15 Gåtur rundt på området
14:00 Pause
14:15 Vild med vilje v/Philip Hahn-Petersen, Kaospilot og formand for foreningen Vild med Vilje 
14: 40Vild med vilje hos Ørsted v/Flemming D. Nielsen, Ørsted 
14: 55 Pause 
15: 25 Nye planer for receptionsområdet 
15:45 Bybier af Oliver Maxwell, founder og director, Bybi – Copenhagen city bee 
16:10 Grønne facader af Ann Charlott Eriksen, PhD og Kommuneplanlægger i Herlev Kommune 
16:40 Debat og opsamling  
17:00 Afslutning og forfriskning og netværk

 
Annoncer