Arrangementer
tablet-menu
Arrangementer
mobile-menu
28. januar 2021
10:00 - 11:00

FNs verdensmål - få succes med implementering

Arrangør: DFM
Der er meget tale om verdensmålene, men hvad er deres formål, hvordan blev de til, og hvordan kan FM bruge dem? Hvordan får du succes med din implementering af dem i din organisation?
EFTER MØDET
Har du et nærmere kendskab til verdensmålene baggrund og indhold. Du har fået konkrete eksempler på, hvordan du kan finde den rette målestok for, hvad der er bæredygtigt, og du har
fået konkrete input til at brugen af forandringsledelse ved implementering af grønne initiativer i din organisation.
Dato
28. januar 2021
Tid
10:00 - 11:00
Sted
Link sendes seperat ud
Mødested
Mødet er virtuelt
DFM’s eget FN17 udvalg har planlagt en række møder om FN’s verdensmål i2021, og i første omgang sætter vi fokus på 

FNs VERDENSMÅL FOR ALLE 

Der er meget tale om verdensmålene, men hvad der deres formål, hvordan blev de til, og hvordan kan FM bruge dem?

Du kan opleve oplæg af

Torleif Jonasson, FN-forbundets generalsekretær 
Steffen Wissing chefkonsulent fra NIRAS
 
  • Få en intro til verdensmålene med FN-forbundets generalsekretær
  • Hvordan implementerer du med succes en bæredygtig tilgang som batter?
  • Hør, hvordan du får kollegaerne med på rejsen

Torleif Jonassen har været aktiv i FN-forbundet i mere end 19 år, og har stor indsigt i internationale forhold generelt og specifikt i forhold til FN-spørgsmål som klimaproblemer, bæredygtig udvikling, FN-reformer m.v. FN-forbundet er en selvstændig, uafhængig og tværpolitisk NGO og arbejder for at styrke interessen og kendskabet til FN og FN’s 17 verdensmål. I oplægget får vi en kort indledning til verdensmålene, og hvordan de understøtter en stor del af de emner, som fm-branchen har accelererende opmærksomhed på.  

Der efterspørges bæredygtige produkter såvel som bæredygtige virksomheder. Og netop når det gælder bæredygtig virksomhed er FM organisationen en nøglespiller. FM organisationen kan gøre det muligt for en virksomhed at profilere sig som bæredygtig uden, at det er green washing. Måske har din virksomhed haft et bæredygtigt fokus gennem længere tid, men er det også implementeret hos jer internt? 

Steffen Wissing er fagleder hos NIRAS, og har hjulpet mange virksomheder og deres FM organisationer så de med god samvittighed kan kaldes bæredygtige. Ikke mindst har Steffen hjulpet FN med metoder og værktøjer til at gøre deres mere end 500 bygninger i over 140 lande mere bæredygtige.

Bæredygtighed kan være et meget flydende begreb, men der er nogle grundlæggende forhold, der skal på plads. Der er brug for en forretningsgang til at sikre, at man kan kalde sig bæredygtig. Og der skal nogle ligeså konkrete metoder og værktøjer til. Fx er det ikke tilstrækkeligt med masser af gode ideer, for de koster at implementere dem og hvor får man mest bæredygtighed for pengene? Er det fx mest bæredygtigt at reducere vandforbruget eller Co2-forbruget? 

Når tiltagene så skal indarbejdes i vores arbejdsliv, opstår der en ny udfordring, for det er ikke givet, at viljen til at gøre den lille ekstra indsats er til stede bl.a. folk, som i forvejen synes de løber hurtigt nok. Hør, hvordan Steffen Wissing har arbejdet med forandringsledelse og motivation.  

MÅLGRUPPE
Alle, der arbejder med bæredygtighed i deres FM-drift

EFTER MØDET
 
  • Har du et nærmere kendskab til verdensmålene baggrund og indhold
  • De tre vigtigste parametre til at lægge en bæredygtighedsstrategi
  • Du får en målestok til måling af bæredygtighed på en kundeorientret måde
  • Metoden til at sikre at din virksomhed holder sig bæredygtig og kan tillade sig at profilere sig sådan.

PROGRAM

09.00-09.05 Velkomst ved DFM
09.05-09.15 DFM FN udvalgets arbejde
09.15-09.35 Torleif Jonasson
09.35-09.55 Steffen Wissing
09.55-10.00 Tak for i dag

 
Annoncer