Arrangementer
tablet-menu
Arrangementer
mobile-menu
Virtuelt / Medlemsmøde
18. maj 2021
13:00 - 14:30

IoT og Digitalisering i FM

Arrangør: DFM
Vi står overfor en udrulning af flere og flere IoT-enheder, som kan kommunikere i intelligente netværk. Det åbner for et hav af muligheder for smarte processer og indsamling af data i FM-branchen!
Hør, hvordan Danny Mørck Jensen fra Ballerup kommune arbejder med IoT-projekter og hvordan professor i Digitaliseringsafdelingen på CBS Jan Damsgaard ser på fremtidens muligheder for IoT i FM.
Dato
18. maj 2021
Tid
13:00 - 14:30
Sted
Virtuelt
Mødested
Mødet er virtuelt
Med Internet of Things (IoT) kan jeres enheder kommunikere i intelligente netværk. Det åbner for et hav af muligheder for smarte processer og indsamling af data i FM-branchen – lige fra digitalisering af diverse systemer, dataopsamling af brugshyppighed af fx lokaler, overvågning af vandforsyningen eller affaldshåndtering og en masse andet.
Men hvornår bliver teknologien brugt lige nu, og hvordan vil det blive i fremtiden, hvilke opgaver kan det løse for FM’ere, og hvordan påvirker det vores arbejdsliv, når IoT-løsninger er i vores hverdag? Det vil Jan Damsgaard, professor i Digitaliseringsafdelingen på CBS fortælle os meget mere om.

Danny Morck Jensen fra Ballerup kommune deler sin erfaringer med det daglige arbejde med IoT projekter. 
Det første projekt gik ud på at tracke kommunens biler for bedre at kunne planlægge og ressourcestyre forbruget af bilerne. Danny deler refleksioner og konklusioner fra projektet, som lærte dem et par do’s and dont’s.
I dag er der krav til daglige målinger for at kunne leve op til fødevarestyrelsens dokumentationskrav på egenkontrol, og her kan et automatisk IoT-setup med sensorer frigøre en del mandetimer. Men sensorerne giver også mulighed for at sikre sig mod driftstab og bidrager med information om den faktiske anvendelse af de enkle køleskabe.
Efter at have sensorer i testmiljø forbereder Ballerup Kommune sig i foråret til at sætte casen i produktion. 


PROGRAM
Kl. 13.00 Velkommen ved DFM
Kl. 13.10 Fremtiden er IoT? Hvad dækker begrebet over, og hvordan bidrager det til vores arbejdslivet? Jan Damsgaard, professor, PH.D. CBS 
Kl. 13.55 Danny Morck Jensen, GIS, IoT & Data, Ballerup Kommune om deres arbejde med IoT og og bl.a. deres køleskabscase 
Kl. 14.20 Afsluttende spørgsmål
Kl. 14.30 Tak for i dag

MÅLGRUPPE
Alle FM’ere med interesse i IoT, sensorer, digitalisering i FM

EFTER MØDET
  • Ved du mere om IoT og hvordan det påvirker vores fremtid på arbejde
  • Ved du, hvordan Ballerup kommune kom i gang med IoT-projekter 
  • Har du fået inspiration og viden om sensorer i køleskabe og biler
  • Har du en ide om, hvad er IoT-set up koster 
Annoncer