Arrangementer
tablet-menu
Arrangementer
mobile-menu
Afholdt
24. august 2016

Adfærdsdesign og Nudging

Du har som FM-er stor indflydelse på dine kollegers trivsel og præstation på arbejdspladsen. Dine beslutninger kan være med til at sætte kursen for andres handlinger, som har indflydelse på hvordan vores bygninger bruges i hverdagen – og hvordan dagligdagen fungerer i praksis.

Adfærdsdesign og nudging er utrolig hypet og misbrugt, så hvad kan det egentlig bruges til – og hvad er begrænsningerne? På seminaret definerede vi begrebet og sikrede grundforståelsen: For hvordan træffer mennesker beslutninger – og hvorfor har vi ofte så svært ved at gøre det ’rigtige’

Du har som FM-er stor indflydelse på dine kollegers trivsel og præstation på arbejdspladsen. Dine beslutninger kan være med til at sætte kursen for andres handlinger, som har indflydelse på hvordan vores bygninger bruges i hverdagen – og hvordan dagligdagen fungerer i praksis. 

Når vi vil have andre til at ændre adfærd, har vi har en tendens til at tale til menneskers logik og rationelle tankegang men i virkeligheden handler vi på automatpilot det meste af tiden. Thomas Christensen fra The Nudging Company kom med en række gode eksempler på hvordan vi med enkle midler, kan rykke andre.

Hvorfor adfærdsdesign og nudging?
Obama gør det. Cameron gør det. Google gør det. Og overalt i Danmark pibler det frem med kloge mennesker, der bryder vaner, ændrer adfærd og skaber markante resultater for deres kunder og kollegaer. Men hvad er det egentlig, de gør? De bruger adfærdsdesign og nudging til at løse nogle af de mest genstridige adfærdsproblemer i deres organisationer.

 

 Program:

Kl. 09:30 Brunch og netværk

Kl. 10:00 Hvad er adfærdsdesign? 

Kl. 10:45 Pause

Kl. 10:55 Tre nudging-principper 

Vi så på tre nudging-principper, der kan inspirere jer til nye måder at arbejde på. Vær beredt 
på et par faglige overraskelser og smil på læben, når vi ser på, hvor irrationelle mennesker ofte er – og hvilket potentiale, det rummer for jer.

Kl. 11:40 Spørgsmål og opsamling på dagen

Kl. 12:00 Tak for i dag 

Vil du vide mere?

5 gode links:
Her har I nogle links, der sikrer jer, at I er med ved fronten, når det handler om at ændre adfærd. Der er fire links, som er gratis og et, der koster noget. (Listen er subjektiv)

1. BIT-Bloggen:
Behavioral Insights Team (oprindeligt skabt af David Cameron) skriver åbent om deres forsøg, der handler om alt fra ligestilling over snyd til økonomi, stjålne mobiltelefoner og alt mulig andet. Kom til BIT-bloggen her

 2. Overbevisende.dk:
TheNudgingCompanys egen blog om adfærd som i al beskedenhed og objektivitet er verdens bedste. Kom til overbevisende.dk her

 3. Nudge databasen:
Følg med i de nyeste nudges på denne database. Her kan du søge efter emner, og finde et nudge som passer til jeres kontekst.  Kom til nudge databasen her:

 4. Uddannelsen som adfærdsdesigner:
Uddannelsen er designet til dig, der lever af at ændre andre menneskers adfærd, men samtidig efterspørger konkrete og videnskabeligt beviste teknikker til at forbedre dine resultater.  Læs mere om uddannelsen her

 5. Podcast med Pelle Guldborg:

NUDGING: DEFINITION, METODE OG GENVEJE

I denne podcast vil du bl.a. finde ud af: 

- Hvilken konkret metode Pelle og hans team bruger for at lave effektive nudges

- Hvorfor den ikke hedder BEAST
- Hvordan du med et lille trick kan få folk til at bruge mindre toiletpapir
- Hvorfor Pelle overraskende siger, at du ikke nødvendigvis behøver at teste
- Hvad en hypotesetest er, og hvordan den kan løse et stort problem for dig
- Hvad du gør, hvis du ikke har adgang til den situation, du gerne ville have observeret
- Hvorfor du skal opføre dig som en læge
- Hvordan Pelle ville gribe et Antidoping-projekt an
- Om Pelles svigerfar fik mig overtalt til at spise med…

Hør podcast her:

Annoncer