Arrangementer
tablet-menu
Arrangementer
mobile-menu
Ballerup / Konference
Afholdt
14. november 2018
13:00 - 17:30

Facility Management som digital forandringsagent

Konference og lancering af hvidbog om digitaliseringen af FM 

Facility Management som digital forandringsagent
- Hvad eksperterne mener du skal vide om transformation af FM i en digtial tid

Den 14. november offentliggjorde DFM netværk en hvidbog og et nyt site om FM og digitalisering. 

Hvilket ansvar skal fremtidens Facility Manager tage, når digitaliseringen udfordrer den virksomhed, som man er en del af? Skal man fortsat alene holde fokus på at optimere sin drift eller er der andre måder at skabe merværdi for virksomheden og være med til at sikre virksomhedens overlevelse og fremdrift. Hvordan kan man være visionær og forretningsdrevet? Og skal man fortsat være en supportfunktion eller en mere integreret del af forretningen?

Vi samlede 5 af forfatterne bag bogen og inviterede en opponent til hver forfatter, der havde mulighed for at læse kapitlet på forhånd.. De gav deres bud på hvordan vi går fra mursten til mennesker, og hvordan vi kan gribe digitaliseringen af FM an - vi kom bl.a. ind på:

  • Hvordan håndteres digitaliseringen på en struktureret og værdiskabende måde
  • En beskrivelse af de teknologier du med stor fordel kan bruge
  • De grundlæggende overvejelser FMledelsen skal gøre sig
  • Forslag til en overskuelig måde at anskue digitaliseringsprocessen på
  • Eksempler fra den virkelige verden på hvordan digitaliseringen kan gribes an
     

Program:

Velkommen – Det vil DFM netværk opnå med sit digitaliseringsprojekt
v/Kim Jacobsen, formand for DFM netværks digitaliseringsudvalg
                         
Se video af Kim´s velkomst her Kim Jacobsen byder velkommen til konferencen og fortæller om den rejse, DFM og udvalget har været på siden den spæde start for 2 år siden og frem til hvidbogen og det nye site lanceres.


Strategisk styret digitalisering i FM
v. Poul Ebbesen, Senior Consultant, Rambøll
                            
Poul skriver både generelt om digitaliseringen af FM aktiviteterne og om hvordan man drifter og vedligeholder sine faciliteter optimalt i en digital tid. I hans indlæg vil han dele highligths fra hans kapitel.

Opponent: Thomas Winther, afdelingsleder, Odsherred Kommune. Thomas har igennem sit arbejde hos Odsherred Kommune solid erfaring med digitalisering og innovation inden for ejendoms- og FM området. 

Se video af Pouls og Thomas´s indlæg her


Fremtidens Facility Manager
v. Trine Thorn, Head of Workplace Management, Nordea

Trine, der skriver om, hvordan serviceringen af organisationerne skal tage  udgangspunkt i, at kerneforretningen er under stærk forandring/disruption og at FM skal tage ansvar for at skabe virksomhedskultur med kollegaerne i centrum.
                     
Opponent: Søren Samuel Prahl, Head of Portfolio Management, Global Real Estate, Siemens Gamesa. Søren har arbejdet intensivt med at sikre faciliteter og service understøtter virksomhedens produktivitet. Søren har haft lejlighed til at læse Trines kapitel, og vil give sine input til emnet. 

Se video af Trines og Sørens indlæg her


Lokaliseringskrav og portføljestyring i en digital tid
v. Lau Melchiorsen, partner, Colliers International

Lau, der skriver om, hvordan man i en digital tid arbejder struktureret med at finde frem til, om man har de rigtige bygninger de rigtige steder.

Opponent: Flemming Engelhardt, adm. direktør Top Danmark Ejendom.  Igennem hele hans karriere har Flemming været beskæftiget med ledelse inden for entreprenør- og ejendomsbranchen og har solidt kendskab til hvilke faktorer, der spiller ind, når en virksomhed skal finde den helt rigtige location. 
                        
Se video af Laus og Flemmings indlæg her


Organisering i en digital tidsalder
v/Anders Mussmann, Manager, EY
Anders skriver om, hvordan digitaliseringen har ændret hvordan vi tænker forretning. Det stiller krav om, at FM bliver en integreret strategisk del af forretningen, og at FM må være organiseret på en måde, så funktionen er gearet til at spille sammen med de øvrige funktioner.

Opponent: Lars Birch, Director of Real Estate & Facilities hos DTU Science Park. Hos DTU Science Park, har de et entydigt formål: Vi skaber det rum, hvor deep tech-idéer udvikles og formes for hurtigere at blive til virkelighed og forretning. 

Se video af Anders og Lars´s indlæg her


Digitalisering som løftestang for bæredygtig FM
v/Kisten Ramskov Galamba, sektionsleder, Campus Service, DTU

Kirsten skriver om, hvordan digitaliseringen gør det muligt for FM at skabe en meget bredere bæredygtighed.

Opponent: Birgitte Kehler Holst, Senior projektleder, DR. Birgitte har igennem mange år arbejdet seriøst med at sætte en grøn dagsorden og har solid erfaring i den grønne omstilling i praksis. 

Se video af Kirsten og Birgittes indlæg her


Afrunding
v/Kim Jacobsen, formand for digitaliseringsudvalget

Se video af Kims afrunding her. Kim Jacobsen runder konferencen af med highlights fra forfatternes og                          opponenternes indlæg.


DFM netværks digitaliseringsudvalg består af Kim Jacobsen (formand), K Jacobsen A/S, Poul Ebbesen, Rambøll, Ulrik Mathisen, Tivoli, Mads Ubbe Beier, Coor, Nikolai Randal Petersen, RegionH, Mogens B. Andersen, DAB, og Svend Bie (sekretariat), DFM netværk.

DFM netværks digitaliseringsprojekt indeholder en række aktiviteter, der starter med hvidbogen og konferencen og er støttet af Realdania. 

Se vores nye site, der er fyldt med cases og artikler om digitaliseringen af FM her

Annoncer