Faglig viden
tablet-menu
Faglig viden
mobile-menu

Søg artikler

Nyeste artikler

Digitalisering giver FM store udfordringer – og endnu større muligheder .... Det er i meget kort form budskabet i vores kommende hvidbog, som udkommer den 14. november i samarbejde med Realdania.

Digitaliserings udvalget, som står bag bogen, har udvalgt 6 eksperter, der giver deres bud på, hvordan man kan arbejde struktureret med digitaliseringen af FM. Og her får du en række highligths fra den kommende bog
8. oktober 2018
Region Hovedstadens renoveringsanalyse trak overskrifter i dagene omkring Kr. Himmelfart. Pludseligt var aviserne fulde af artikler om, at Region Hovedstadens bygninger var i alarmerende dårlig stand og ved at falde ned om ørerne på patienter og personale.

Anledningen var offentliggørelse af Region Hovedstadens renoveringsanalyse, der kortlagde bygningsmassens tilstand, samt det økonomiske efterslæb set fra et tilstandsbaseret perspektiv (artikel i FM UPDATE #4/2017).

I denne artikel fortælles om den fremadrettede indsats for at renovere regionens ejendomme.
6. september 2018
Det er dyrt at være fattig. Eller sagt på en anden måde; når man først er kommet bagud med vedligeholdet af sine ejendomme, kan det være uhyggeligt svært at indhente det igen. En ”blød” tommelfingerregel siger, at akut vedligehold er ca. 3 gange så dyrt som planlagt vedligehold. Og der er noget om det …
6. september 2018
DTU har byggeri for seks milliarder kroner, og ved at inddrage mange afdelinger og personer allerede i idéfasen forsøger universitetet at projektere bygninger, der gør både brugere og driftsfolk glade.
6. september 2018
Landets kommuner har mursten fir 200 milliarder kroner, og KL er gået igang med at kortlægge hvordan administration og drift kan foregå mere effektivt og strategisk
6. september 2018
Den dyreste bygning er den, man ikke anvender. Den billigste er den, man ikke længere har
6. september 2018
Onsdag den 15. august 2018 rullede første bølge af statens Facility Management afsted, da Bygningsstyrelsen sendte løsningen i udbud. En ekstern leverandør skal levere alle serviceydelser fra den 1. oktober 2019. Udbuddet har en årlig volumen på omkring 280 mio. kroner og den samlede volumen for kontraktens syv pr løber dermed op i næsten 2 mia. kroner.
6. september 2018
Alle medarbejdere er samlet i kantinen. Stemningen er afventende og en lille smule opgivende. Lederen skal orientere om de nye flytteplaner. Som Facility Manager har du ansvar for, at det hele kører på skinner, men det er svært, når de koslagte arme med god grund ikke rokker sig en tomme.
6. september 2018
Sensor teknologi, bæredygtighed og "war for talent" er tre af de emner, der blev diskuteret op den netop afholdte europæriske FM konference. Der var over 300 deltagere fra 40 lande og vi viderebringer her et lille brudstykke af den igangværende europæriske debat om udfordringer og muligheder for FM.
6. september 2018
Midt i august sendte Bygningsstyrelsen første bølge af statslige FM-opgaver i udbud. Næste etaper følger i 2020 og 2022 og derefter vil alle statslige FM-opgaver være udliciteret – formentligt i udbud med én leverandør til alle opgaver på de enkelte udbud på samme måde som vi allerede kender det fra Forsvaret og Politiet.
6. september 2018
1 ... 53   

                     

                     

 

Annoncer