Faglig viden
tablet-menu
Faglig viden
mobile-menu

Digitalisering giver FM store udfordringer – og endnu større muligheder

8. oktober 2018
Karina Lykkegaard
projektleder
DFM netværk

november 14

Digitalisering giver FM store udfordringer – og endnu større muligheder

Det er i meget kort form budskabet i vores kommende hvidbog, som udkommer den 14. november i samarbejde med Realdania.

Bogens struktur er bygget op omkring de klassiske 5 FM-fingre.  Vi har tilføjet et kapitel om bæredygtighed, da det griber ind i alle 5. Digitaliserings udvalget, som står bag bogen, har udvalgt 6 eksperter, der giver deres bud på, hvordan man kan arbejde struktureret med digitaliseringen af FM.

Bogens titel er:

Facility Management som digital forandringsagent
 - Hvad eksperterne mener du skal vide om transformation af FM i en digital tid

Highlights fra bogen:

De nye digitale teknologier vil få stor indflydelse på bygningsporteføljen og FM områderne – særligt de værktøjer, der kan indsamle og analysere data, vil blive bruge og skabe værdi i fremtiden.
Poul Ebbesen, forfatter til introduktionen

Næsten alle virksomheder vil blive påvirket i deres kerneforretning af digitaliseringen og dermed ændres også, hvad det vil sige at have de rigtige bygninger de rigtige steder.
Lau Melchiorsen, forfatter til kapitel 1: Lokaliseringskrav og porteføljestyring i en digital tid

Virksomheder kæmper om at være særlige på alle parametre. Fælles for dem der er i front er dog et nyt fokus på de oplevelser som arbejdsstedet tilbyder og hvordan de curateres eller serviceres i dagligdagen.
Gitte Andersen, forfatter til kapitel 2: Fremtidens bygninger

Den fulde værdi af digitalisering opnås ved sammenhæng. Sammenhæng sikres bl.a. ved muligheden for at kunne udveksle data imellem de digitale elementer.
Poul Ebbesen, forfatter til kapitel 3: digitalisering af bygningsdrift

Fremtidens FMér skal være community creator, som skaber kulturen for virksomheden og dermed sammenhængskraften. Når virksomheder er under store forandringer på grund af digitalisering, er der brug for, at nogen skaber rammerne for at nedbryde siloerne og skabe netværk på tværs. Dermed øges produktiviteten og fremdriften.
Trine Thorn, forfatter til kapitel 4: Fremtidens Facility Manager er kulturskaber i en digitaliseret verden

Når en organisation arbejder fokuseret strategisk, at reel værdi begynder at blive skabt til kernevirksomheden – medarbejdere, produkter og kunder.
Anders Mussmann, forfatter til kapitel 5: Organisering i en digital tid

Et stigende antal virksomheder og offentlige institutioner har meldt sig på banen som medspillere i en bæredygtig omstilling af samfundet. Det skyldes bl.a. at høj troværdighed i forhold til bæredygtighed af mange ses som en forudsætning for at kunne deltage i konkurrencen om at tiltrække virksomheder, medarbejdere, borgere etc.
Kirsten Ramskov Galamba, forfatter til kapitel 6: Digitalisering som løftestang for bæredygtig FM

Bogen lanceres på en konference den 14. november, deltagerne får et eksemplar med hjem. Tilmeld dig konferencen her – der er rift om pladserne, så du skal ikke vente for længe med at tilmelde dig, hvis du vil være sikret en plads. 

Lignende artikler
Professionelle måltider spiller en betydningsfuld rolle og er en central del af både private og offentlige virksomheder og institutioner. Nogle steder i form af en medarbejderkantine, andre steder som en integreret del af serviceydelsen, for eksempel på hospitaler og plejehjem. Her har gode måltidsoplevelser betydning for både arbejdsglæde og livskvalitet. De professionelle måltider står desuden over for en vigtig udfordring: nødvendigheden af grøn omstilling. der er behov for bæredygtige løsninger og en generel omlægning af måltidspolitikken. Dette kræver faglige ressourcer at gennemføre. Professionsbachelorer i ernæring og sundhed kan bidrage med vigitig viden og praktisk erfaring, både når det kommer til sikringen af de gode måltidsoplevelser og den grønne omstilling i professionelle køkkener.
7. juni 2019
DTU har byggeri for seks milliarder kroner, og ved at inddrage mange afdelinger og personer allerede i idéfasen forsøger universitetet at projektere bygninger, der gør både brugere og driftsfolk glade.
6. september 2018
Gentofte har længe villet digitalisere styringen af kommunens mange bygninger, men droppede planer om en stor ”schweizerknivsløsning” til fordel for en modulbaseret FM-løsning. Det er gået hurtigt med at indføre systemet, og der er et stort potentiale i at digitalisere sin FM, sagde chefen for Gentofte Ejendomme på et erfa-møde for FM-brugere.
23. august 2018
Annoncer