FM Update er det eneste danske magasin som henvender sig specifikt til fagfolk inden for Facilities Management. Magasinet udgives af DFM netværk og fungerer også som DFM netværks medlemsmagasin. Alle medlemmer modtager FM Update 4 gange årligt.

Artikler i magasinet skrives normalt af personer i og omkring DFM netværk, som er tæt på begivenhederne hvad enten de skal findes i forskningen eller i FM-praksis. Det vigtige for os er, at du kan holde dig opdateret med nyheder og hente inspiration til udvikling af FM.

Leder FM Update nr. 1/2019

Forpustet…

Kære DFM netværk kollega,

Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år og fik bundet en pæn sløjfe på det gamle.

Jeg sad og så lidt i min DFM netværk mappe på computeren i julen, og fandt en del præsentationer op igennem tiden. Her kan man ret tydeligt se hvilken gevaldig udvikling både FM og DFM netværk har haft – måske særligt de sidste 10 år.

Jeg husker stadig, da jeg arbejdede i lufthavnen, og hvor jeg første gang mødte Ole Emil Malmstrøm, der sammen med Steen Schrøder omtalte noget, der hed Facilities Management og som jeg faktisk ikke helt vidste, hvad var.

Det er der rådet bod på nu, og meget vand er løbet gennem åen siden, men særligt synes jeg, at de mange præsentationer vidner om en rejse i en professionalisering af såvel FM som DFM netværk. Man kan godt blive en smule forpustet over, dels at tænke på de mange tiltag, vi har foretaget i DFM netværk for at få FM “ind på direktionsgangen” og i det hele taget på lystavlen. Det synes jeg, at vi er lykkes rigtig godt med.

I dag tror jeg, vi kan være enige om, at FM favner utrolig bredt – jeg sidder igen selv i spidsen for en REFM-organisation og skal “have mere for pengene” og have genoprettet en slidt ejendomsportefølje. Samtidig ser jeg utroligt store udfordringer i en faglig gren, der i dén grad står foran en strategisk opgradering under digitaliseringens dagsorden.

I den kommende tid kunne jeg godt tænke mig at få talt om, hvad og hvordan vi griber denne dagsorden rigtigt an som en samlet stategi. Både som FM-branche og i DFM netværk. Heldigvis bliver der rig anledning til denne debat. f.eks. på den kommende årskonference, hvor jeg i dén grad håber, at se dig og dine kollegaer.

Med venlig hilsen

Mogens Kornbo
Bestyrelsesformand, DFM netværk

mogens kornbo