Nyheder
tablet-menu
Nyheder
mobile-menu

Nyt FM Update ude nu!

21. september 2021

Medlemsmagasinet, FM Update, udkommer fire gange årligt og indeholder faglige artikler samt indsigter i FM-branchen. Som medlem af DFM får du automatisk tilsendt det nyeste FM Update med posten, så du hele tiden kan holde dig opdateret på, hvad der rør sig i FM-branchen. Hvis du mod forventning ikke har modtaget det, så sender vi fluks et nyt til dig bare, skriv til os på dfm@dfm-net.dk.

I denne udgave af FM Update finder du følgende overskrifter: 

Fætter-kusine-festen fortsætter!
Vi har netop afholdt årskonferencen og sikken en årskonference. Dejligt at vi endelig kunne mødes fysisk til spændende indlæg og masser af netværk.

Digitalisering gør FM nemmere for Elgiganten
Project & Facility Manager for Elgiganten, Thomas Bredbjerg Nielsen, har opgaver nok på sit bord, selvom virksomheden faktisk har outsourcet hele sin facility management-indsats. Energioptimering, brandsikkerhed, indeklima og så videre bliver digitaliseret, så folkene i varehusene kan koncentrere sig om kunderne.

BR18: Vær opmærksom på krav til brandsikkerhed
Der er nye krav til brandsikring i Bygningsreglementet, som alle bygningsejere og facility management-virksomheder er nødt til at forholde sig til, fortæller chef for Risk Management i Gjensidige, Henrik Almind Vind. Ukrudtsbrændere og batterier udgør desuden særlige risici, hvor lovgivningen ikke helt er fulgt med.

Fra kortsigtet salg til lang, intelligent dialog med IoT
Professor i digitalisering på CBS, Jan Damsgaard, er ikke i tvivl; de danske facility management-virksomheder skal komme med på IoT-bølgen og udnytte de mange muligheder for at optimere deres forretning. Få hans gode råd til at komme i gang her.

Spørg brugerne: Systematisk værktøj kan løfte trivsel og produktivitet
Med POE-platformen ved hånden kan bygherre eller bygningsejer systematisk undersøge, hvad en bygnings brugere egentlig synes om deres fysiske rammer. På sigt kan hele byggebranchen få indsigt i, hvordan bygninger skal designes og driftes til gavn for både økonomi og brugeroplevelse.

DFM har udviklet et nyt tilbud til alle medlemmer
Er en rating af maden i kantinen på 3,5 ud af 5 en god score? Hvis landsgennemsnittet ligger på 4, er det ikke. Hvis landsgennemsnittet er 2, så ja. Det er derfor jeg synes benchmarking er et interessant redskab. At sammenligne med andre, giver ikke nødvendigvis endegyldigt resultat, men det giver en indikator, som sætter dine egne nøgletal i perspektiv.

Ny udgave af Håndbog i Facilities Management
Den fjerde udgave af ”Håndbog i Facilities Management” er udkommet med 400 sider, der grundigt beskriver, hvad FM handler om i en dansk kontekst. Desuden giver den en status for FM i Danmark, indblik i den internationale udvikling og en præsentation af relevante teorier, metoder og værktøjer.

Biodiversitet og drift af udearealer – win-win?
I de fleste organisationer har det nok været på at tale at omlægge det udendørs vedligehold til mere naturnær drift, hvis det ikke allerede er gjort. For når man omlægger de klippede plæner til højt græs, så er der jo også en stor besparelse på driftsbudgettet... eller er der?

Faciliterede netværk i DFM
170 af vores medlemmer er allerede aktive i et af vores netværk. Der er helt sikkert også et for dig. Når du er tilmeldt et netværk, skal du blot møde op, dele din viden og blive inspireret af andre. Resten sørger vi for.

Læs hele medlemsmagasinet her.

Hvis du selv har lavet et spændende projekt eller på anden måde kan bidrage til ny viden indenfor FM, så tag endelig fat os på dfm@dfm-net.dk.

Annoncer