Nyheder
tablet-menu
Nyheder
mobile-menu

Forpustet ....

19. februar 2019
Mogens Kornbo
bestyrelsesformand DFM netværk, direktør
Center for Ejendomme, Region Hovedstaden

Leder til FM Update nr. 1/2019 - udkommer i uge 10

Forpustet ...

Kære DFM netværk kollega,

Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år og fik bundet en pæn sløjfe på det gamle.

Jeg sad og så lidt i min DFM netværk mappe på computeren i julen, og fandt en del præsentationer op igennem tiden. Her kan man ret tydeligt se hvilken gevaldig udvikling både FM og DFM-netværk har haft – måske særligt de sidste 10 år.

Jeg husker stadig, da jeg arbejdede i lufthavnen, og hvor jeg første gang mødte Ole Emil Malmstrøm, der sammen med Steen Schrøder omtalte noget, der hed Facilities Management og som jeg faktisk ikke helt vidste, hvad var.

Det er der rådet bod på nu, og meget vand er løbet gennem åen siden, men særligt synes jeg, at de mange præsentationer vidner om en rejse i en professionalisering af såvel FM som DFM-netværk. Man kan godt blive en smule forpustet over, dels at tænke på de mange tiltag, vi har foretaget i DFM-netværk for at få FM “ind på direktionsgangen” og i det hele taget på lystavlen. Det synes jeg, at vi er lykkes rigtig godt med.

I dag tror jeg, vi kan være enige om, at FM favner utrolig bredt – jeg sidder igen selv i spidsen for en REFM-organisation og skal “have mere for pengene” og have genoprettet en slidt ejendomsportefølje. Samtidig ser jeg utroligt store udfordringer i en faglig gren, der i dén grad står foran en strategisk opgradering under digitaliseringens dagsorden.

I den kommende tid kunne jeg godt tænke mig at få talt om, hvad og hvordan vi griber denne dagsorden rigtigt an som en samlet stategi. Både som FM-branche og i DFM-netværk. Heldigvis bliver der rig anledning til denne debat. F.eks. på den kommende årskonference, hvor jeg i dén grad håber, at se dig og dine kollegaer.

Med venlig hilsen

Mogens Kornbo
bestyrelsesformand, DFM netværk

Se mere her 

Annoncer