Nyheder
tablet-menu
Nyheder
mobile-menu

Nekrolog over Ole Ras

29. august 2019
Flemming Wulff Hansen
Formand
Ole Emil Malmstrøm
Seniorkonsulent, indehaver
Real FM
Per Anker Jensen
Professor in Facilities Management
Center for Facilities Management, DTU
Poul Henrik Due
Chief Advisor
Sweco

Nekrolog over Ole Ras

DFM’s første og mangeårige sekretær Ole Rasmussen er død 88 år gammel. Ole var med fra den spæde start for DFM i 1990, hvor han sammen med Per Anker Jensen gennemførte et pilotprojekt om nøgletal for ejendomsdrift.

Projektet gennemførtes i regi af Byggeriets Planlægnings Service (BPS-centeret) placeret i Statens Byggeforsknings Institut (SBI) i Hørsholm. Oles udgangspunkt for at deltagelsen var et mangeårigt arbejde i BPS-regi med udformning af vejledninger til byggebranchen. Samme sted etableredes det første sekretariat for DFM og senere også for DFM-nøgletal med Ole som naturlig sekretær for begge foreninger.

I 1996 blev BPS overført til Teknologisk Institut i Taastrup og sekretariaterne samt Ole fulgte med. Ole var sekretær frem til 2003, hvor han i en alder af 72 fandt det passende at levere stafetten videre. Han stoppede dog først som aktiv rådgiver i en alder af 78.

Formænd og bestyrelsesmedlemmer for DFM-foreningerne fortæller samstemmende, at Ole ikke ”blot” var sekretær for foreningen, men at hans store og skarpe analytiske evner og evne til at formulere konklusionerne præcist samt hans utrættelige engagement var en utrolig stor hjælp i foreningernes arbejde med at finde deres egne ben og senere i hele den faglige udvikling.

Ole var desuden kendt for sit vid, sit gode humør, evnen til at finde løsninger og sit utroligt behagelige væsen.

Også rent privat havde Ole et rigt liv. Som 81-årig, efter han havde mistet sin første kone en del år før, mødte han sin anden store kærlighed Kirsten, som han blev gift med 2 måneder efter deres første møde på Louisiana. Som de begge sagde: ”Vi har ingen tid at spilde”. De fik 7 utrolige år sammen, som udover familie og venner cirklede omkring bl.a. bridge, tennis og krydstogtsferier.

Ole efterlader sig sønnen Michael, dennes kone Lene samt Kirsten og hele hendes familie. Han vil være dybt savnet af alle, som kendte ham godt.

Ære være Oles minde.

Annoncer